un soft de defragmentare bun

Saturday, December 31, 2011

Cum am recomandat din propria experienta soft-ul de recuperare date Recuva de la Piriform, va recomand si soft-ul lor pentru defragmentarea hdd-ului. (defrag-ul ajuta la accesarea mai usoara a datelor, si imbunatateste timpul de raspuns - ca la prima utilizare a hdd-ului nou).
Defraggler poate fi utilizat de oricine, fara riscuri, si include informatii despre fiecare sector defragmentat sau fragmentat (afiseaza pe fiecare sector fisierele ce il ocupa): http://www.piriform.com/defraggler

Read more...

La multi ani tuturor

Se apropie... vă doresc multă sănătate, fericire si implinirea tuturor dorintelor... Mai e putin si vom spune La multi ani 2012! LA MULTI ANI TUTUROR!

Read more...

Cum asamblezi componentele unui PC

Thursday, December 29, 2011

Ce sa ai in vedere cand iti asamblezi singur PC-ul ?
Nimic mai simplu:
-   Componentele in apropiere
-   Surubelnita
-   Manualul placii de baza
Asigurandu-te ca toate cele 3 pozitii de mai sus au fost respectate, nu ramane decat sa “potrivesti” fiecare componenta in soclul ei.
Hai sa vedem cum se face asta, si care e procedura corecta de asamblare, sa nu ne chinuim sa atasam fire, sau sa nu mai avem loc pe unde sa introducem macar surubelnita pentru prindere.
1.   Primul pas, este deschiderea carcasei (termen utilizat CASE), si atasarea sursei de alimentare (denumita PSU – Power Supply Unit)
2.   Pasul doi, e cel mai greu, iar in acelasi timp cel mai simplu dupa ce vei sti procedura:
-   Desigilezi placa de baza (denumita MB – MotherBoard sau MainBoard), si procesorul (denumit CPU – Central Processing Unit)
-   Vei atasa procesorul pe placa de baza. Depinzand daca este AMD sau Intel, procedura de atasare a procesorului propriu-zis si a coolerului vor fi diferite.
-   La AMD CPU, se va observa punctual de reper pentru atasare dupa cum urmeaza: pe partea cu pini aurii a CPU-ului, se va observa in unul din colturi, un pin lipsa, acesta fiind regasit si pe locul de atasare de pe MB. In functie de pinul lipsa, se va atasa CPU la MB.
-   LA Intel CPU, nu vor mai fi identivicati pini pe CPU, ci pe MB. Punctul de reper pentru atasare va fi localizarea a doua (2) “taieturi” pe marginea CPU, care se vor  regasi la fel de usor si pe socketul de pe MB.
-   Dupa asamblarea procesorului, se va atasa coolerul, instructiunile de atasare ale acestuia regasindu-se in micul manual de utilizare din cutia fiecaruia.
3.   Pasul 3, sic el mai important, va fi atasarea corecta a cablurilor carcasei la placa de baza (ex: butonul “Power” pentru pornirea calculatorului)
-   Aici va fi utilizat manualul placii de baza, fiind cel mai complex pas al asamblarii, fiind diferit positionat pe placa de baza in functie de fiecare model. (atasez foto pentru detaliu vizual)

Se vor vedea numerotati 9 pini, acestia regasindu-se in manual, ca si schita, denumit F_PANEL (Front Panel Connectors – front panel fiind panoul frontal al carcasei – butoane sau led-uri regasite pe carcasa)
Firele se vor atasa in pozitiile destiate, a se tine cont ca pozitia acestor conectori este intotdeauna in format de 9 pini, iar in raport cu pinul nr. 9, care nu este utilizat, se vor atasa butonul Power, butonul Reset, LED pentru hard disk drive, si LED pentru Power. (mereu in aceeasi pozitie raportata la pinul nr. 9)
4.   Dupa atasarea cablurilor carcasei, treaba e ca si terminata, se va instala MB in Carcasa (prin utilizarea surubelnitei).
5.   Se vor atasa in carcasa unitatea optica (denumita ODD – Optical Disk Drive) si unitatea hard disk (denumita HDD), in urma acestora vor reveni placa video (denumita VGA – Video Graphics Accelerator) si memoria ram (RAM – Random Access Memory).
6.   Ultimul pas, se vor atasa cablurile pentru fiecare component ce necesita acest lucru. (unele VGA nu necesita current, in schimb altele pot cere 1, sau chair 2 conectori de 6-8 pini)
Complicat ?

Read more...

Cum aleg sistemul de operare pentru desktop sau notebook ?

Sunday, December 25, 2011

Fie ca sunteti in cunostinta de cauza, fie ca nu, trebuie mentionat urmatorul lucru in alegerea sistemului de operare pentru noul PC sau Notebook:
- Conditie: Daca memoria RAM a calculatorului (fie PC, fie Laptop) este de tip DDR3, este recomandata instalarea unui sistem de operare minim Windows Vista (Windows 7 fiind cu atat mai mult compatibil).
- Au fost intocmite rapoarte de performanta pentru solutiile DDR3 funtionand la viteza scazuta pe Windows XP.
In contluzie, daca va achizitionati un laptop nou, si nu sunteti siguri de posibilitatile de licentiere, luati in considerare performanta castigata in utilizarea lui cu un Windows 7.

Read more...

Defragmentare optimizata

Friday, December 23, 2011

Si cum tot vorbim de software gratuit (freeware), exista o alta solutie pentru cei care obinuiesc sa lase pc-ul pornit pe parcursul noptii (fie pentru torente, fie pentru ca ne speriem de load time-ul windowsului la pornire), va recomand un screensaver pe post de defragmenter... nu folosesti pc-ul ? nu-i nimic, intra in screensaver si incepe defragmentarea Zâmbet fara risc de a strica sectoare la iesirea din screensaver.
Recomand: http://www.auslogics.com/en/software/disk-defrag-screen-saver/

Read more...

Pentru impatimitii de jocuri

Wednesday, December 21, 2011

Un mic pointer cand vrei sa iti cumperi un nou joc pentru PC, este sa te interesezi daca unitatea ta il poate rula.
Pentru exact aspectul asta, exista un site dedicat. Sa verificam daca avem cerintele minime de sistem pentru a rula un joc:
http://www.game-debate.com/

Read more...

Just IPhone 4S

Tuesday, December 20, 2011

In urma cu cateva saptamani a fost lansat urmasul lui iPhone 4 , denumit iPhone 4s. Acesta aduce cateva imbunatatiri majore deja-performantului sau predecesor cum ar fi :
- Cip dual-core A5.
Cele două nuclee din cipul A5 îţi oferă de până la de două ori mai multă putere şi grafică de până la de şapte ori mai rapidă.1 Şi vei simţi efectele. Rapid. iPhone 4S are viteză ridicată de reacţie, ceea ce face diferenţa atunci când lansezi aplicaţii, navighezi pe internet sau te joci. Indiferent ce faci, nu te opri. Fiindcă cipul A5 este atât de eficient energetic, iPhone 4S are o durată de viaţă a bateriei uimitoare.
- Camera foto de 8 MegaPixeli
Camera foto de pe iPhone 4S are 8 megapixeli — adică cu 60% mai mulţi pixeli decât camera de pe iPhone 4. Aceştia sunt înzestraţi cu o capacitate de saturare mai ridicată, pentru a capta şi mai multă lumină. Având mai mulţi megapixeli şi mai multă lumină, vei observa o diferenţă dramatică în rezoluţia şi detaliile imaginilor tale.
- Inregistrare video 1080P
Înregistrează videoclipuri HD de 1080p uimitoare, la 30 de cadre pe secundă. Senzorul posterior de iluminare avansat şi deschiderea mai largă a lentilei permite şi mai multă lumină. Balanţa de alb automată îmbunătăţită face culorile să fie şi mai aproape de realitate. Iar reducerea temporară a zgomotului te ajută să înregistrezi videoclipuri uimitoare la lumină scăzută.

- Sistem de operare refacut de la 0 . iOS 5

Fiecare progres al iOS aduce modalităţi şi mai uşoare de a face totul. De aceea, iOS este cu ani înaintea a orice altceva. iOS 5 avansează şi mai mult, aducând peste 200 de noi caracteristici pentru iPhone 4S. Iată doar câteva dintre preferatele noastre.

- Asistenta personala Siri.

Folosind Siri putem afla informatii despre starea vremii, putem cauta adrese in aplicatia Maps si obtine o ruta pentru navigarea catre acea adresa, putem seta o alarma sau face un appointment in aplicatia Calendar insa partea cea mai proasta este ca Siri are nevoie de o conexiune la internet pentru a functiona. Din pacate sistemul nu recunoaste decat 3 limbi pentru inceput : Franceza, Engleza si germana si este in versiune beta deci Apple il va imbunatati o data cu trecerea timpului.

Read more...

Internet Explorer 10

Monday, December 19, 2011

Pentru cei care stiu, sau nu stiu, anul viitor se anunta un nou SO de la Microsoft, si anume Microsoft Windows 8.
Daca e windows nou, implica si Internet Explorer nou... Pentru care anuntam ca se poate descarca pentru Windows 7 solutia "test", un beta al Internet Explorer 10, ce va intra in varianta finala odata cu aparitia Win8.
IE 10: http://ie.microsoft.com/testdrive/

Read more...

Cum scadem temperatura la Laptop

Temperaturile la laptop pot fi scazute prin cateva metode:
1: Notebook-urile sunt concepute pentru suprafete plate (ex: recomandata utilizarea pe un birou, pentru o racire optima), fara materiale textile in apropierea zonelor concepute pentru racire (ex: nu este recomandata utilizarea pe pat, sau pe picioare).
2: Este posibil sa se fi acumulat suficient praf in sistemul de ventilatie, iar in felul acesta sa ramana prea mult aer cald in interior.
Pentru aceasta varianta, va recomandam utilizarea unui tub cu aer comprimat (uzual pentru curatarea tastaturilor) pentru a indeparta posibilele noduri de praf din sistemul de ventilatie.
De asemeni voi mentiona ca temperaturile de 60 de grade C sunt uzuale pentru laptopuri, in Idle.
Sper sa va fi fost de ajutor aceasta informatie. In cazul in care mai aveti si alte intrebari, va astept cu un reply.

Read more...

Cum sa maresti viteza la Mozilla Firefox

Sunday, December 18, 2011

1. Scrie about:config in campul unde scri o adresa catre un site etc si apasati enter.
2. Uitati-va dupa:
***network.http.pipelining
***network.http.proxy.pipelining
***network.http.pipelining.maxrequests
3. Setati urmatoarele
***network.http.pipelining ---- true
***network.http.proxy.pipelining --- true
***network.http.pipelining.maxrequests --- 30
4. Click dreapta oriunde; selectati New-Integer. Numiti-l nglayout.initialpaint.delay si il setati la 0.
Specificare memory cache
In mod normal Firefox determina dinamic cat anume sa foloseasca din memorie in functie de memoria disponibila. Pentru a modifica aceasta setare, folositi about:config si scrieti in “address bar” browser.cache.memory.capacity . Pentru a modifica valoarea implicita click dreapta si selectati Modify si setati valoarea:
***-1 (initial) Firefox determina automat cat sa foloseasca;
***0 Firefox nu foloseste memory cache;
***n (numar, de exemplu 4096) Capacitate memory cache in Kilobytes.
Dezactivare prefetch
Initial Firefox are aceasta optiune activata, si face ca odata incarcata o pagina Firefox sa “pre-incarce” anumite pagini pe care considera ca s-ar putea sa dati click. Pentru a modifica acesta setare, folositi about:config si scrieti in “address bar” network.prefetch-next si setati valoarea false.
View Source folosind un program extern (ex: Dreamweaver, Zend, etc)
Pentru a modifica acesta setare, folositi about:config si scrieti in “address bar” view_source.editor.external si setati valoarea true, dupa care setati view_source.editor.path catre executabilul cu care vreti sa deschideti sursa, de exemplu C:\Windows\Notepad pentru a folosi Notepad.
Consumul de memorie in Mozilla Firefox redus
1. intra in mozilla firefox
2. la bara de adresa vei scrie: about:config , Enter !
3. click dreapta in pagina deschisa New-Boolean.
4. denumeste noua fila de reguli config.trim_on_minimize, selecteaza True si apoi Enter.
5. Inchide si deschide Firefox si vei constata ca merge mai bine.
Afisare mai rapida
Paginile mari, complexe, se incarca destul de greu indiferent de browser. Firefox nu doreste sa va faca sa asteptati asa ca afiseaza tot ce s-a incarcat pana in acel moment (chiar daca e vorba de headerul paginii, sau un modul din stanga etc.). Insa erorile unor poze, sau lagul serverului site-ului pot ingreuna mult actiunea de incarcare si veti ramane doar cu headerul afisat. Pentru a evita acest lucru tastati din nou about:config sus in bara, dati enter. In pagina deschisa dati click dreapta undeva pe pagina, selectati New > Integer si scrieti content.notify.interval , click OK , bagati valoarea de 500000 (cinci sute mii) si apasati din nou OK. Dati din nou click dreapta undeva pe pagina, selectati New > Boolean, scrieti content.notify.ontimer si setati pe TRUE.
Incarcare mai rapida
Daca nu ati miscat mouseul sau nu ati tastat nimic de 0,75 secunde, Firefoxul activeaza o secventa de frecventa redusa care incetineste reactia interfatei insa grabeste incarcarea paginii. Pentru a o grabi si mai mult, tastati about:config sus in bara, ente, click dreapta undeva in fereastra, New > Integer, scrieti content.switch.threshold si setati valoarea de 250000 (doua sute cinci zeci mii). Click OK pentru a finaliza.
Fara intreruperi
Puteti maximiza ultima setare obligand Firefox sa ignore interfata utilizatorului. Pentru asta scrieti in bara de sus about:config, click dreapta in fereastra, New > Boolean, scrieti content.interrupt.parsing, apasati OK, schimbati valoarea pe FALSE, apasati OK din nou.
Navigare placuta!

Read more...

Yahoo! Messenger in limba romana

Thursday, December 1, 2011

Yahoo! a anuntat pe Blogul Oficial al companiei, lansarea celei mai recente versiuni a programului Yahoo! Messenger - 11.5. Printre noutati se numara posibilitatea de folosi programul in limba romana, anunta dezvoltatorii.

Cea mai importanta schimbare adusa in Mesenger 11.5 este legata de organizarea conversatiilor. Astfel, in noua versiune utilizatorii vor putea utiliza o singura fereastra de discutie pentru multi-chat cu prietenii.

Cea mai importanta noutate pentru utilizatorii din Romania este adaugarea limbii romane in lista oficiala a aplicatiei.

Read more...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP